9 Aralık 2010 Perşembe

Bu Ne?

     Deyya bu ne? Sorunun cevabı bazen masa, bazen tabak bazende telefonun şarj aleti olabiliyor. Azra abarttı bu durumu diyordum kendi kendime. Bildiği bilmediği herşeyi sorup duruyor. Tamam bilmediklerine anlayabileceği şekilde cevap veriyorum da tutup bana soruların arasında ( ki bir bu ne? sorusu başladıysa arkasından hiç durmadan en az 15 soru daha gelecek demektir dikkat!!!) tabağı gösterip bu ne? diye sorunca 'sence ne Azra?' diyorum bende.( tabi içimden eh be çocuk biliyorsunya diyorum:))
    İtiraf etmeliyim bunalttığıda oluyordu bu soruların. Farkındayım herşeyi sorarak öğrenecek. E kime soracak sokakta ki kadına değil ya. Ama işe gidip bilmem kaç saat çalışıp bi dünya kafayla eve gelince bu soralarla gelde daralma. Yapacak birşey yok sonsuz sorulara sonsuz cevaplarla yola devam.
    Malum ocakta 2 yaşına giriyor Azra aklıma geldi şu 2 yaş denieln sendorumu yaşıyoruz yoksa. Haksızda değilmişim. Bulduğum bir yazı:
     '2 yaşındaki çocuğunuz dünyayı, çevresindeki nesneleri , kişileri tanımaya ve keşfetmeye yarayacak tüm yetilere sahip ( yürüyebiliyor, kavrayabiliyor,basit olaylar arasında bağlantı kurabiliyor, koşabiliyor,yemek yiyebiliyor, hatta sorular sorabiliyor) olan çocuğunuz bu enerjiye sahip. Ne kadar çok nesneye dokunursa, ne kadar çok soru sorarsa , kendisini ne kadar çok ortaya koymaya çalışırsa gelişimi o kadar sağlıklı olacaktır. Soru sorması engellenen bir çocuğun ileride kendine güvensiz , içe dönük kişilik özelliklerini göstermesi beklenebilir.' diyor.
    Demekki neymiş, Azra soracak Deyya durmadan cevaplayacak...

2 yorum: