30 Ekim 2010 Cumartesi

Cumhuriyetimizin 87.Yılı

   Bu yıl Cumhuriyetimizin 87.yılı.... İnsan hüzünleniyor düşününce,gururlanıyor ve daha fazla düşününce üzülüyor maalesef.Bu vatan için kanını canı vermiş,eşini çocuğunu bu vatana feda etmiş bu günlere gelmemiz için kendilerinden vazgeçmiş bize bu günleri bırakmış bu yüce insanlara acaba yeterince teşekkür edebiliyor muyuz? Yoksa hala cumhuriyet nedir demokrasi nedir bilmeden mi yaşıyoruz? Maalesef birçok insan böyle yaşıyor.E anlatalım bunlara diyoruz ama o at gözlükleini çıkarmıyorlar ki. Bugün bizim gibi insanlar hala Atatürk'ün sesini duyduğunda duygulanırken bu geri kafalı insanlar tarafından anlaşılamamaktadır. Bana düşen çocuğumu tam bir Atatürk çocuğu olarak yetiştirmek.
     Ve bu konu uzar mı uzar, benim sinirler gelir mi gelir.Yazarken bile haksızlıklara daha doğrusu olup biten saçmalıklara tahammülüm yok maalesef.
 Atamın bu sözüne kulak asar herkes umarımda doğru yolu bulur..
“Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin teminatı, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır. Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister…” 


     



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder